Annons

Många nya namn på Centerpartiets lista i Växjö

Växjö • Publicerad 10 december 2021
Andreas Olsson, kommunalråd (C) Växjö
Andreas Olsson, kommunalråd (C) VäxjöFoto: LENA GUNNARSSON

Nomineringskommittén för Centerpartiet i Växjö har nu presenterat sin lista inför valet i kommunen nästa år. Den består av 47 namn och det finns sex nykomlingar på topp tio. Listan toppas av kommunalrådet Andreas Olsson.

– Jag är självklart hedrad och stolt över att få leda Centerpartiet i kommunvalet. Växjö har fantastiska möjligheter, men också utmaningar i form av att tryggheten i samhället måste bli bättre och att det finns tydliga utmaningar i välfärdssektorn som vi måste förändra. Växjö ska vara det självklara valet att etablera nya företag. Tillsammans med företagen som finns här idag är jobbskaparna det som ger oss möjligheter att fortsätta utveckla kommunen, säger Andreas Olsson i ett pressmeddelande.

Annons

Nummer två och tre på listan är nya namn. Det är Tina Sturesson och Thomas Magnusson.

– Ambitionen har varit mycket tydlig. Vi vill presentera ett vinnande lag som gör att centerpolitiken får ett större genomslag den kommande fyraårsperioden, säger nomineringskommitténs ordförande Thomas Karlsson.

Fakta

Topp tio på listan

1. Andreas Olsson

2. Tina Sturesson (ny)

3. Thomas Magnusson (ny)

4. Annika Nilsson

5. Claes Bromander

6. Melinda Prick (ny)

7. Martina Svensson (ny)

8. Yaman Masri (ny)

9. Andreas Håkansson

10. Fanny Battistutta (ny)

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons