Annons

Många polisstudenter har tvingats lämna utbildningen - rekord

Växjö • Publicerad 1 januari 2021
.
.Foto: Lena Gunnarsson

I år har sju polisstudenter tvingats lämna utbildningen, så kallat ”avskiljning”. En av dem har dömts för sexuella trakasserier. Förra månaden lade åklagaren ner liknande anklagelser mot en annan polisstudent.

2018 och 2019 tvingades en polisstudent lämna utbildningen, per år.

Smp skriver att under antagningsprocessen till polisutbildningen görs flera tester. Bland annat en säkerhetsprövning. Enligt tidningen ska tre av studenterna som avskiljts från utbildningen i år inte ha placerats i säkerhetsklass vilket innebär att de inte ansågs vara lämpliga för utbildningen. Eleverna hade redan kommit igång med sin utbildning.

2020 stängdes en polisstudent av, misstänkt för brott.

Fakta

Avskiljande, avstängning och varning

Polismyndigheten kan varna och stänga av polisstudenter.

En polisstudent kan avskiljas vid följande situationer: Inte rättar sig efter en varning, lider av en psykisk störning, missbrukar alkohol, narkotika eller andra förbjudna substanser, begår brott ”som inte är ringa” eller har hög frånvaro.

Källa: riksdagen.se

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons