Annons

Många tillbud på Linnéuniversitetet

Växjö • Publicerad 25 februari 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Under 2018 anmäldes 45 tillbud på Linnéuniversitetet, vilket var nästan en fördubbling mot året innan. Det har bland annat gällt hotfulla jobbsituationer, svårigheter med teknik vid distansundervisning och risker i den fysiska arbetsmiljön.

– Att antalet tillbud ökar är positivt, eftersom vi då kan företa förebyggande åtgärder i ett tidigt stadium innan en skada har hänt. En bidragande orsak till att antalet rapporterade tillbud har ökat är troligen ökad kunskap bland chefer och skyddsombud om hur och när de ska anmäla, säger Marion Tersmeden, utvecklingskonsult på HR-avdelningen, till Linnéuniversitetets hemsida.

Ett tillbud är en händelse eller situation av organisatorisk, social eller fysisk karaktär som kunnat leda till hälsobesvär, sjukdom eller olycksfall, skriver Linnéuniversitetet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons