Annons

Många tog chansen under nationella vaccinationsveckan

Kronoberg • Publicerad 18 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: MARCUS PALMGREN

Under vecka 11 pågår den nationella vaccinationsveckan och det finns fler möjligheter än vanligt att vaccinera sig mot covid-19 i länet. I Region Kronoberg har över 20 tillfällen till drop in-vaccinationer erbjudits.

De allra flesta som har passat på att vaccinera sig under veckan har tagit dos 3 och dos 4. Totalt har ett par tusen doser vaccin getts, meddelar regionen i en lägesrapport på fredagen.

Annons

– Det vi får till oss är att många invånare uppskattar när det är enkelt att vaccinera sig. Man har tänkt att ta den tredje dosen men det har inte blivit av, då passar man på nu, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare.

Region Kronoberg har riktat särskilt fokus på områden med låg vaccinationstäckning och att få de som ännu inte tagit sin första eller andra dos att göra det.

Några av regionens insatser under veckan:

  • Tallgården, Araby, Växjö: 34 doser (varav sex dos 1)
  • Teleborgshallen, Växjö: 76 doser (varav fem dos 1)
  • Ica Maxi, Växjö: 70 doser (varav fem dos 1)
  • Lenhovda: Cirka 60 doser
  • Lessebo: Cirka 90 doser
  • Markaryd: 55 doser
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons