Annons

Maskerad man tog sig in i bostad och gick till attack med skiftnyckel – brottades ner

Växjö • Publicerad 19 december 2021
Foto: Paul Madej

Här saknas innehåll

En man, född 1983, har åtalats för grov misshandel. Han ska den 25 november i år ha trängt sig in i Växjöbos bostad och utdelat ett slag med en skiftnyckel i mannens huvud.

Den misshandlade mannen fick smärta, sårskada och svullnad. I stämningsansökan skriver åklagaren att brottet bör bedömas som grovt eftersom mannen uppvisat särskild hänsynslöshet och råhet genom att olovligen tränga sig in i bostaden och använda tillhygge vid angreppet.

Annons

Gärningsmannen ska ha varit maskerad och misshandlade Växjöbons, framför hans barn som ringde polisen.

Den misshandlade mannen ska ha lyckats brotta ner inkräktaren och hålla fast honom tills patrullerna anlände. Offret yrkar skadestånd på 26 200 kronor för kränkning samt sveda och värk.

Den åtalade mannen erkänner brott. Mannen, som lider av psykisk sjukdom, har uppgett att motivet har varit att han hade hört Växjöbons ”röst hela dagarna, varje minut och även på nätterna via en högtalare i luften i 16 år”. De kände varandra under skoltiden för många år sedan men har därefter inte haft mycket kontakt.

38-åringen åtalas också för ringa narkotikabrott efter att ha varit narkotikapåverkad av olika preparat.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons