Annons

Matkassen direkt till kylskåpet

Matkassar som levereras till hemmet är numera väletablerat, men nu tar Växjöföretaget EC Life konceptet ytterligare ett steg och erbjuder leverans rakt in i kylskåpet.
– Vi kallar tjänsten Mat rätt in, berättar Gustav Einarsson, Anders Rungegård och Martina Öhrn.
Växjö • Publicerad 31 mars 2019
Foto: David Färdigh

Växjöbaserade företagskoncernen EC Life, tidigare Sweden Home Support, har erbjudit hushållsnära tjänster som städning i tio år. Utbudet har även kompletterats med trädgårdstjänster och i dagarna togs nästa steg, leverans av matkassar direkt in i kylskåpen.

– Vi är först i Växjö med att erbjuda det konceptet. Nu behöver man inte vara hemma vid matleveranserna. När man kommer från jobbet står matvarorna redan i kylskåpet.

Annons

EC Life har inlett ett samarbete med Coop och tillhandahåller deras färdigpackade matkassar. Gustav, Anders och Martina menar att det är en logisk fortsättning i arbetet med att erbjuda servicetjänster som gör livet enklare i vardagen.

– Eftersom vi redan tidigare i och med våra städtjänster har en väl fungerande nyckelhantering så känns det här som en spännande vidareutveckling. Många kommer säkert dessutom kombinera våra tjänster, det vill säga beställa städning och matleverans samtidigt.

För många är kylskåpet en helig plats, kan det finnas ett motstånd att släppa in utomstående i sitt kök?

– När hemstädning med RUT-avdrag infördes 2006 fanns det många som tvivlade, kommer verkligen folk släppa in främmande människor i hemmet? Men idag är det väletablerat och en jättepopulär tjänst. På samma sätt hoppas vi det blir med matleveranser hem direkt i kylskåpen.

Konceptet har EC Life döpt till Mat rätt in.

– En lek med ord där namnet även kan tolkas som Maträtt in.

Växjö är först ut, men Gustav, Anders och Martina förbereder en större nationell lansering.

– Ja, med våra städtjänster finns vi redan i 18 svenska städer, och vi kommer stegvis presentera konceptet Mat rätt in där också.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons