Annons

Maxibranden: 18-åring åtalas - utredningen mot flickorna läggs ner

Växjö • Publicerad 8 april 2020
Foto: Carl Carlert

Nästa vecka väcks åtal mot den 18-årige man som misstänks ligga bakom den anlagda branden på Ica Maxi i Växjö. De två flickor som tidigare var misstänka kommer inte att åtalas.

– Flickorna är avförda från utredningen. Det är en speciell handling som gör att det börjar brinna och den handlingen har flickorna ingen del i, säger åklagare Jonny Philipsson till Smålandsposten.

Annons

Smålandsposten har tidigare skrivit om att det var ett tänt ljus som startade den stora branden i början av februari. Ljuset ska ha tagits från butiken och tänts på fritidsavdelningen.

– Det hade inte räckt med det, det hade inte börjat brinna enbart av den anledningen. Det är just detta, att det görs någonting mer, som är helt avgörande och då är inte flickorna i direkt anslutning till elden. Det finns ju på film allting när det gäller själva händelseförloppet, säger Jonny Philipsson, som inte vill berätta vad det är som 18-åringen gör ensam, enligt Smålandsposten.

Åtalet som kommer att väckas gäller grov mordbrand. 18-åringen, som sedan en tid tillbaka sitter häktad, nekar till brott.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons