Annons

Mc-förare omkom i krock på riksväg 23 – bilist döms

Kronoberg • Publicerad 2 januari 2022
Foto från polisens förundersökning.
Foto från polisens förundersökning.

En kvinna i 70-årsåldern har dömts vid Växjö tingsrätt för vållande till annans död samt vårdslöshet i trafik.

Det var i juni i år som en trafikolycka med dödligt utfall inträffade på riksväg 23 i höjd med Liatorp strax norr om Älmhult. En mc-förare som färdades på riksvägen krockade då med en personbil som kom från en mindre väg med stopplikt.

Annons

Kollisionen blev mycket våldsam och mc-föraren slungades i väg och drabbades av livshotande skador. Han fördes till sjukhuset men hans liv gick inte att rädda.

Kvinnan, som är hemmahörande i Älmhults kommun, nekar till brott. Hon förklarade att hon tittade åt både vänster och höger innan hon sakta rullade ut på riksväg 23.

Men en man som körde en personbil bakom mc:n och såg hela händelseförloppet vittnar om kvinnan aldrig stannade vid stoppskylten utan ”bara saktade in för att sedan accelerera”.

Mc:n lämnade inte heller några bromsspår, vilket enligt rätten visar att föraren aldrig hann reagera eftersom kvinnan körde ut rakt framför honom. Därför är det enligt domstolen utrett att kvinnan har gjort sig skyldig till de brott som hon anklagas för.

Den tidigare ostraffade kvinnan döms till villkorlig dom och 120 dagsböter, vilket i hennes fall innebär ett bötesbelopp på drygt 20 000 kronor.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons