Annons

Mecenat får fortsätta erbjuda studentrabatt för resor

Kronoberg • Publicerad 11 september 2021
Kollektivtrafiken i Sandsbro behöver förnyas, anser Carin Högstedt och Kenneth Grahn.
Kollektivtrafiken i Sandsbro behöver förnyas, anser Carin Högstedt och Kenneth Grahn.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Mecenat, som samlar rabatter till studenter, har fått fortsatt förtroende att förmedla studentreserabatterna från branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik, som har höjt kraven för de företag som vill lämna studentrabatt hos deras anslutna trafikbolag.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna fortsätta förse studenterna med de viktiga studentreserabatterna. Det här är ett kvitto på att Mecenat är ett väl fungerande företag som kan leva upp till de krav som en föränderlig marknad ställer. Vi är också den största aktören som kommer fortsätta att förmedla denna studentrabatt, säger Jonas Levin, VD på Mecenat AB.

Annons

Två av resebolagen som ger studentrabatt när studenten visar upp ett kort med Studentresesymbolen är Länstrafiken i Kronoberg och Öresundståg.

– Vi vet hur viktiga rabatterna på lokaltrafiken är för studenter. Studentresekonceptet innebär bland annat enhetliga regler och förenklar därför vardagen för både studenter och lokaltrafik. Vi har samarbetat med Mecenat under alla de fem åren som konceptet funnits och är glada över att resan nu fortsätter, säger Johan Wadman, vd på Svensk Kollektivtrafik.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons