Annons

Medan du sov: Man anhållen för synnerligen grov misshandel i relation

Växjö • Publicerad 22 maj 2022

Här saknas innehåll

Lite efter midnatt fick polisen ett larm till en bostad i centrala Växjö. När den anlände till bostaden fann de en skadad kvinna.

– Hon hade då ett antal skador som var svåra att förklara uppkomsten av, varvid mannen greps på platsen, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

En man i 50-årsåldern anhölls misstänkt för synnerligen grov misshandel i relation, då han och kvinnan har en nära relation. Polisen har förhört såväl den 50-åriga mannen som kvinnan och vittnen som befunnit sig i närheten.

– Uppgifterna som framkommit tyder på att kvinnan blivit misshandlad, säger Samir Cehic.

Kvinnan vårdas på sjukhus efter att ha fått stickskador, anger polisen. Enligt en bulletin från Region Kronoberg bedöms kvinnan vara allvarligt skadad men tillståndet ska vara stabilt. Hon kommer att kvarstanna på sjukhus för observation.

– Mannen är fortsatt anhållen av åklagaren, säger Tim Christensson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö, vid 13-tiden.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Mattisson
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons