Annons

Medborgarkontoret på Araby föreslås få nya lokaler

Växjö • Publicerad 3 september 2020
Foto: Johan Christensen

Medborgarkontoret i Araby tar varje dag emot omkring 60 besök. Eftersom många av frågorna gäller statliga myndigheter kommer Statens servicekontor tillsammans med Växjö kommun att bemanna kontoret. Nu har nämnden för arbete och välfärd och Växjöbostäder tagit fram ett förslag på nya lokaler för Medborgarkontoret.

– Hälften av frågorna på Medborgarkontoret gäller några statliga myndigheter. Det är därför inte rimligt att kommunen betalar hela notan. Vi har nu fått med staten på ett avtal om att ta ansvar för sina frågor. Vi kan därför utöka lokalytan för Medborgarkontoret, som är en viktig del av mottagnings- och etableringscenter, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för Arbete och välfärd.

Annons

Enligt förslaget ska Medborgarkontoret flytta från Alabastern till Hjalmar Petris väg 4, planet ovanför verksamheten Tallgården. Ytan för de föreslagna lokalerna är nästan dubbelt så stor jämfört med de nuvarande.

– Detta går helt i linje med den satsning vi nu gör för att utveckla Tallgården som är en viktig plats för våra hyresgäster som uppmuntrar till umgänge, upplevelser och inspirerande kunskap. I kombination med den planerade verksamheten på plan två blir detta en levande mötesplats för framtidens utveckling i området, säger Rene Jaramillo (M), ordförande i Växjöbostäder.

Ombyggnationen av lokalerna kommer vara en del av en större entreprenad som Växjöbostäder ska göra för fastigheten. Enligt planen ska ombyggnaden och renoveringen av Tallgården och Medborgarkontoret var klart hösten 2021.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons