Annons

Medlemmar kräver styrelsens avgång

Växjö • Publicerad 25 augusti 2018

En inre konflikt har blossat upp i Växjöortens fältrittklubb som planerar en storsatsning med ett lån på 55 miljoner kronor från Växjö kommun. Vid ett extra insatt styrelsemöte i juli diskuterades en boxuthyrare som ansågs obekväm. Det fick två styrelseledamöter att hoppa av, skriver Smålandsposten.

– Skälen för uppsägningen var för vaga. Man kan inte behandla människor så, säger en avhoppad styrelseledamot till Smålandsposten.

Annons

De två avhoppade ledamöterna krävde också att styrelsen ställde sina platser till förfogande.

Smålandsposten har granskat föreningen och flera medlemmar talar om en tystnadskultur. Tobias Jönberg, ordförande i klubben, vill inte kommentera kravet att styrelsen bör avgå.

– Man ska komma ihåg att det inte är lätt att få folk att sitta i styrelser. Det är ingen enkel sits för oss. Det handlar inte om någon uteslutning av medlemmen utan om en stallplats som sagts upp, säger Tobias Jönberg till Smålandsposten.

Läs hela Smålandspostens artikel här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons