Annons

Mikael Johansson (M): ”Vi kan inte fördela pengar som inte finns”

Mikael Johansson (M), Regionstyrelsens ordförande i Region Kronoberg, svarar på debattartikeln från sjuksköterskorna på kirurgavdelning 34 från den 15 mars.
Kronoberg • Publicerad 17 mars 2021
Foto: Lina Alriksson/Privat

Under pandemiåret har många yrkesgrupper fått uppleva en pressad och tuff arbetssituation, sjuksköterskorna är en av dessa yrkesgrupper. Vi ser hellre att vi kan göra satsningar på fast lön och inte tillfälliga bonusar. Därför gjorde vi 2020 en historisk satsning som var den största i landet, på vårdförbundets medlemmar. Det resulterade i att vi klättrade och har nu landets fjärde högsta medellön. När det nu gäller 2021 så befinner sig landet i en pandemi, företag går i konkurs, människor blir av med sina jobb och skatteintäkterna sjunker. Regionens största intäkt är ju dessa skatteintäkter och därmed finns det inget utrymme för en stor satsning även detta år. Vi har ändå visat att vårdförbundet är viktigt genom att ge mer än till övriga medarbetare, om än bara lite grann.

Årets löneökning på 2,6% innebär lite över 800 kr per sjuksköterska, vi hade gärna sett att det var mer, men vi kan inte fördela pengar som inte finns.

Annons

Mikael Johansson (M), Regionstyrelsens ordförande i Region Kronoberg

Vill du skriva debatt/insändare på VXOnews? Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons