Annons

Miljardkoncernen delas upp – innebär nya jobb i Växjö

Växjö • Publicerad 26 februari 2021
Lars Kry.
Lars Kry.Foto: Pressbild

På åtta år har Sigmakoncernen vuxit från 1400 till 5000 anställda. I syfte att skapa ännu större tillväxt delas bolaget nu upp och Sigma IT, med verksamhet i Växjö, bryter sig ur koncernen och bildar det nya techbolaget Nexer.

Att Sigma IT blir Nexer kommer innebära stora tillväxtmöjligheter för bolaget. Enligt företaget har de som mål att expandera och dubblera bolaget inom tre år i kombination med ett allt mer integrerat arbetssätt, vilket kommer att innebära många nya arbetsmöjligheter och ytterligare högprofilerade uppdrag i Växjö.

Annons

– För oss på Växjökontoret betyder det mycket. Vi har precis gjort förändringar i vår verksamhet här i Växjö och kommer nu arbeta mot att arbeta mer lokalt än vad vi tidigare gjort. Nu ser vi fram emot att bredda vårt erbjudande och knyta nya duktiga medarbetare till oss som ett nytt bolag. Att vi blir ett nytt bolag blir liksom lite som pricken över i:et på vår satsning här i Växjö, säger Daniel Ekerot, affärsenhetschef på Nexer i Växjö.

De är fyra medarbetare på kontoret i Växjö men målet under 2021 är att de ska ha vuxit med ungefär tio medarbetare under året.

– Uppdragen har vi men vi behöver bli fler anställda för att kunna mätta det behov som vi ser i Växjö.

Nexer tar avstamp med en omsättning på 2 miljarder kronor och över 1500 anställda i nio länder och siktar på att växa sig förbi Sigma-koncernen i övrigt och expandera intensivt kommande år.

– För att möta våra kunders behov av en strategisk partner med världsledande kompetens och lång erfarenhet inom digitalisering bygger vi nu Nexer. Transformationen av Sigma IT till Nexer görs i hög takt och ger stor kraft och energi in i hela verksamheten och resan framåt är otroligt spännande. Det är inte varje dag ett svenskt miljardbolag omformas på detta sätt, säger Lars Kry, vd på Nexer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons