Annons

Miljonbidrag satsas på språkutveckling hos barn

Växjö • Publicerad 16 november 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Smålandsposten

Region Blekinge och Region Kronoberg har samarbetsprojektet ”Språkstegen”, som är ett utvecklingsarbete för små barns språkutveckling. Projektet har nu fått 1,3 miljoner kronor av Kulturrådet för att fortsätta sitt arbete med att stärka små barns språkutveckling. Det är det största utdelade projektbidraget inom det nationella projektet Bokstart.

– Bidraget innebär även att vi nu kan fördjupa vår kunskap kring barn och familjer med särskilda behov och ta fram och implementera en modell för läsfrämjande för dem.Genom medvetenhet och att arbeta tillsammans har vi lyckats bygga upp en struktur som håller och som inte bara vi utan också Kulturrådet tror på, säger projektledare Sara Wijk.

Under 2020 kommer ”Språkstegen” fortsätta med bokgåvor till alla barn, modell-läsning i hemmet och på BVC, babysagor på biblioteket, föräldramöten och annat som redan påbörjats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons