Annons

Miljonsmäll för Länstrafiken - hoppas på prövning

Växjö • Publicerad 1 april 2019
.
.Foto: Per Jodenius

I mars kom tingsrättens dom att Länstrafiken Kronoberg ska betala nio miljoner kronor till Bergkvarabuss. Nu har Länstrafiken valt att överklaga domen och söka prövningstillstånd i Göta hovrätt. Det är inte klart om de får prövningstillstånd.

– Vi delar naturligtvis inte uppfattning. Man har missförstått sakfrågan. Det skadestånd som man beviljade motparten är också väldigt märkligt framräknat, säger Länstrafikens trafikupphandlingschef Clas Carlsson till Smålandsposten.

Annons

Bergkvara anklagade Länstrafiken för avtalsbrott och menat att de har ägnat sig åt otillåten direktupphandling då körningar med två bussar överläts till ett konkurrerande bussbolag. Bergkvarabuss har ett avtal som sträcker sig till sommaren 2023 och de två körningarna som överläts var de mest lönsamma,

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons