Annons

Miljonstöd efter torka i Kronoberg

Publicerad 19 februari 2020
.
.Foto: Pia Olofsson

Växjö

De senaste åren har det varit torka och vattenbrist på flera håll i Sverige. För att säkra vattenhushållningen och ge bättre tillgång till dricksvatten delar Havs- och vattenmyndigheten, (HaV), ut 58 miljoner kronor till länsstyrelserna som i sin tur stöttar lokala miljöprojekt.

Annons

– Projekt som fått stöd omfattar allt från att förbättra övervakning av grundvattennivåer och åtgärder för att minska läckage från ledningsnät till att rena och återvinna avloppsvatten och skapa nya vattentäkter och vattenskyddsområden, säger Margareta Lundin Unger, utredare vid Havs- och vattenmyndigheten.

Fördelningen av pengarna är baserad på risken för vattenbrist och torka, samt föroreningspåverkan i länen. Enligt ett pressmeddelande ska Länsstyrelsen i Kronobergs län få 2 166 700 kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons