Annons

Miljontvisten i Växjö fortsätter

Växjö • Publicerad 15 november 2019
Foto: Per-Erik Sandebäck

I flera år har Växjö pastorat och Peab varit i en tvist. Det handlar om bygget av Domkyrkocentrum som stod klart år 2015. Bygget drog ut på tiden och Växjö pastorat tycker inte att Peab levererade enligt avtal och har krävt nio miljoner av Peab. Byggbolaget har i sin tur krävt lika mycket av Svenska kyrkan för tilläggsarbeten.

Tvisten har dragit ut på tiden men i januari nästa år väntas en skiljedom meddelas. Tvisten avgörs i ett skiljenämndsförfarande där parterna utser varsin skiljedomare som i sin tur utser en ordförande.

Annons

– Jag tror inte någon av oss tror att vi ska få rätt till 100 procent, det är en öppen fråga hur det slutar. Men det kostar att driva en sådan process. Jag har nog lagt ner 300 till 400 timmar om året på detta, säger kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad på Växjö pastorat till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons