Annons

Miljöpartiet utan mandat i regionfullmäktige

Växjö • Publicerad 10 september 2018
Foto: Johan Christensen

Miljöpartiet blir utan mandat i det preliminära valresultatet i regionen. Partiet noterar 2,9 procent och blir därmed av med de tre platser man haft under den gångna mandatperioden.

Regionvalet hade i övrigt en stor förlorare i Socialdemokraterna som tappar tre mandat till 19. Bland vinnarna hittar vi Kristdemokraterna (plus två mandat till fem), Sverigedemokraterna (plus två mandat till åtta), Liberalerna (plus ett mandat till tre) och Moderaterna (plus ett mandat till 14). Centerpartiet (sju mandat) och Vänsterpartiet (fem mandat) noterar samma resultat som i valet 2014.

Annons

Trots framgångarna för allianspartierna når man inte majoritet. Sverigedemokraterna är vågmästare, men Anna Fransson (S) öppnar för samarbete över blockgränsen.

– För Region Kronoberg och kronobergarnas bästa så är det ju viktigt att få till en stabil majoritet, och om vi på något sätt kan hjälpa till att ge det så är vi beredda att titta på det, säger Anna Fransson till P4 Kronoberg.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons