Annons

Min pappa Marianne vann filmpris

Växjö • Publicerad 3 mars 2021
Foto: OLA KJELBYE

Det blev ingen QX-Gala 2021. På grund av pandemin kunde det inte arrangeras någon färgsprakande kväll med publik på Cirkus i Stockholm och på grund av ekonomin blev det heller ingen digital version.

Däremot delas fortfarande priser ut. I helgen presenterades alla vinnarna i de olika kategorierna.

Annons

Darin vann ”Årets Hbtq” och ”Årets Låt” för En säng av rosor. I kategorin ”Årets Hbtq” var Kronobergsbonden Patrik Fernlund, som sökte kärleken i Bonde söker fru, nominerad men han vann inte utmärkelsen.

Kronprinsessan Victoria blev ”Årets Hetero” och ”Årets Keep Up The Good Work” gick till SHL Pride Week.

På galan prisades också Min Pappa Marianne som ”Årets Film”. Filmen är baserad på kronobergaren Ester Roxbergs bok ”Min pappa Ann-Christine”.

– Det känns underbart, verkligen! Just att det är QX-läsarna som röstat fram den här filmen om Marianne till Årets Film är det bästa beviset man kan få att vi lyckats, säger regissören Mårten Klingberg till QX.

Bland skådespelarna i filmen finns Lena Endre, Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt.

– Det här priset kändes viktigt att få. En bekräftelse för oss som jobbat med filmen att vi landat rätt. Det är otroligt hedrande, säger Rolf Lassgård till QX.

Foto: OLA KJELBYE

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons