Annons

Ministern besökte Växjö

Växjö • Publicerad 27 augusti 2018
Magdalena Andersson på plats i Växjö.Foto: Jan Bärtås

Under söndagen besökte Finansminister Magdalena Anders (S) Växjö. Hon var på besök hos SOS Alarm, Arenastaden och i Socialdemokraternas valstuga på Storgatan.

– Jag är här för att träffa väljare men även verksamheter som SOS Alarm i Växjö, sa Magdalena Andersson (S) till P4 Kronoberg.

Annons

Med Smålandsposten pratade ministern om bostadspolitiken och om bostadsbristen.

– För det första kan kommunen göra mycket. Man styra om det ska byggas dyra bostadsrätter eller hyresrätter som människor har råd att bo i med vanlig lön. Från regeringens sida har vi infört ett särskilt investeringsstöd för de som bygger hyresrätter med krav på att det inte ska vara för höga hyror, ett hyrestak. Investeringsstödet är viktigt. Sedan måste marknaden kunna ställa om. Marknaden för lyxiga bostadsrätter tycks nu mättad i stora delar av landet. Då måste man bygga lägenheter för människor med mer normala inkomster, säger hon till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons