Annons

Ministern till Växjö efter sommarens bränder

Växjö • Publicerad 13 augusti 2018
Växjöbladets arkivbild.
Växjöbladets arkivbild.Foto: Tore Sjöqvist, Växjöbladet

Under måndagen möttes infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), kommunstyrelsens vice ordförande Malin Lauber (S) och Värends räddningstjänst för att diskutera de många bränder som härjat under sommaren.

– Vi gick igenom vilka slutsatser man kan dra av sommaren. Jag fick många goda idéer. Samhället måste ha resurser för att hantera sådana här situationer. Då krävs gemensamt arbete och bra samverkan, säger Tomas Eneroth till Smålandsposten.

Annons

Både Thomas Eneroth och Malin Lauber menar att bristen på deltidstjänstanställda på räddningstjänsten till stor del beror på dålig ersättning. Det håller även räddningschef Joakim Karlsson med om.

– Bristen på deltidsbrandmän är ett nationellt bekymmer. Hela bilden är komplex och jag vet inte riktigt vad det beror på. Men det handlar nog delvis om att hela samhället ser så mycket annorlunda ut i dag. Det är högre tempo och hårdare krav än förut, säger han till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons