Annons

Minnesstund för omkomna ungdomarna i Växjö

Växjö • Publicerad 14 januari 2020
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: MATHILDA AHLBERG

Den 8 januari 2020 träffades ett ukrainskt passagerarplan av iranskt luftförsvar och sprängdes i småbitar. 176 människor avled i samband med flygolyckan, varav 17 var hemmahörande i Sverige.

Under onsdagen kommer föreningen ”Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!” att arrangera två minnesstunder för de omkomna. Det är en i Stockholm och en i Växjö. Av de 17 personer var 8 ungdomar med afghansk bakgrund som kommit till Sverige som ensamkommande. Enligt föreningen hade de alla fått uppehållstillstånd, de flesta för gymnasiestudier, och hade för första gången möjlighet att hälsa på sina familjer i Iran.

Annons

I Växjö sker minnesstunden under onsdagen den 15 januari klockan 17.00 vid Speakers corner, uppger föreningen ”Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!” i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons