GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Minskad isolering i länet – utelivet i nivå med innan pandemin

     Foto: Thea Karlsson

     Ny data från Google visar att Kronobergs invånare har minskat isoleringen och att utelivet är i nivå med innan coronapandemin. Människor rör sig lika mycket på kaféer, restauranger och i affärer som i januari och februari.

     Nyhetstjänsten Newsworthy har analyserat Googles data över rörlighet, som visar hur mycket aktiviteten har ökat eller minskat på olika typer av platser. Statistiken bygger på användare som har platshistorik påslagen.

     I Kronobergs län visar statistiken att aktiviteten på kaféer, restauranger, köpcentrum, biografer och bibliotek har minskat med nio procent jämfört med referensperioden som är på fem veckor i januari och februari. De senaste veckorna har aktiviteten varit ungefär som föregående veckor.

     Runt påskhelgen var aktiviteten som minskat med en minskning på nästan 50 procent, jämfört med nivån innan pandemin.

     Läs mer