Annons

Misstänkt bluffmejl från Växjöföretag var äkta

Växjö • Publicerad 28 mars 2019
Foto: Lennart Ernstsson

Under tisdagen fick kunder till Länsförsäkringar Kronoberg ett mejl med rubriken ”Nu ska du få pengar tillbaka!”. I mejlet stod det att kunderna skulle registrera sina konton via en länk, för att på så sätt kunna ta del av sin återbärning.

Många reagerade på mejlet och hörde av sig till försäkringsbolaget för att dubbelkolla om de verkligen var dem som var avsändare.

Annons

– Vi är glada över att många kunder har uppfattat våra budskap om att man alltid ska vara misstänksam och inte automatiskt klicka på länkar i mejl om man inte är säker på avsändaren. Det är jättebra att kunden reagerar. När vi märkte att kunder började höra av sig och fråga om mejlet kom från oss, så insåg vi att vi varit otydliga och därför skickade vi ut ett nytt, förtydligande mejl till kunderna, skriver Jonas Berg tillförordnad hållbarhet- och kommunikationschef på Länsförsäkringar Kronoberg i ett mejl till Smålandsposten.

Det var alltså Länsförsäkringar Kronoberg som stod bakom mejlet och några timmar efter att det första mejlet skickades kom ett nytt där försäkringsbolaget förtydligade att det faktiskt var de som skickat det första. Läs båda mejlen i sin helhet på Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons