Annons

Misstänkt coronapatient klev in på vårdcentral – fick stänga

Lammhult • Publicerad 12 mars 2020
.
.Foto: Jonas Engman

Under onsdagen ska en person med coronavirussymtom ha kommit in till vårdcentralen i Lammhult. Vårdcentralen fick stänga, följa rutinerna och vidta åtgärder.

– Lokalerna fick vädras ut i två timmar. Vårdcentralerna har följt de rutiner som finns. Det är väldigt olyckligt att personen dök upp och det påverkar hela verksamheten. Det är inte den vägen man ska gå, säger Marie Lendahls, pressekreterare vid Region Kronoberg.

Annons

Enligt Region Kronoberg är det viktigt att personer som misstänker att de har smittats inte åker direkt till en vårdmottagning. Om du har feber, hosta eller andningsbesvär och nyligen rest i ett område som Folkhälsomyndigheten pekat ut för provtagning eller haft närkontakt med någon som har covid-19 ska du vänta dig till 1177. Där får du information om hur du ska söka vård.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons