GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkt penningtvättsbrott när kund spelade för 19 000

Växjö • Publicerad 16 maj 2022
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Växjöpolisen utreder nu ett misstänkt fall av penningtvättsbrott som inträffade på Ica Maxi i Växjö förra helgen. En man lämnade då in ett spel värt 19 000 kronor i förbutiken. Men han ska därefter sagt att han ångrade sitt spel och ville ha pengarna återbetalda. I samband med att butikspersonalen genomförde återköpet misstänks mannen ha bytt kort, så att det 19 000 kronorna återbetalades till ett annat konto.

Det var banken som slog larm till polisen om det felaktiga återköpet. Enligt polisen kan mannens syfte med kortbytet ha varit att tvätta pengar som härrör från brottslig verksamhet.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.