Annons

Misstänkt smittspridning inom Kronoberg

Växjö • Publicerad 27 mars 2020
.
.Foto: Ebba Sund

I skrivande stund har 23 fall av covid-19 bekräftats i Kronobergs län. I 22 fall har patienterna smittats i samband med resor utomlands och inom Sverige eller insjuknat efter att ha varit med någon närstående som har varit på resa.

Nu kan dock det första fallet som smittats inom Kronobergs län ha upptäckts. Enligt Smålandsposten visar de två senaste provsvaren att det kan finnas ett fall i Kronoberg.

Annons

– En är smittad i samband med resa inom Sverige. I det andra fallet kan vi inte utesluta att personen skulle kunna vara smittad i Kronoberg, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare på Region Kronoberg, till Smålandsposten.

Under fredagseftermiddagen meddelade Folkhälsomyndigheten att över 3 000 personer i Sverige har konstaterats smittade och att 92 personer har avlidit till följd av coronavirussjukdomen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons