Annons

Mom-shaming - 60 procent blir drabbade

Växjö • Publicerad 8 december 2021
Elin Herrlund och Natalie Hall Serrate driver Babysnackpodden.
Elin Herrlund och Natalie Hall Serrate driver Babysnackpodden.Foto: Josefine Stenersen Nilsson

"Hur kan du jobba när när du har ett litet barn? Ammar du inte?". Mom-shaming eller mamma-skammade. Många har varit med om det.

Enligt en undersökning av Novus i uppdrag av Motherhood så har 60 procent av de som har barn mellan 0-10 år blivit mamma-skammade någon gång.

Annons

Alltså skambelagda för val de gör som mamma. Främst blir mammor skambelagda på nätet, sen kommer bekanta och familjen. Hur känner du?

Podd

Babysnack

Babysnack är podden för dig som har, väntar eller drömmer om barn. En lättsam podd där vi, Elin och Natalie, gästas av personer med unika berättelser. Oavsett om du går i väntans tider, har barntankar eller är mitt uppe i kaoset så är detta podden för dig – häng med oss! Och glöm för guds skull inte att prenumerera på Babysnack. Varannan torsdag hittar du ett rykande färskt avsnitt. Vill du gästa podden? Kontakta oss via DM på Instagram @babysnackpodden.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons