Annons

Mordförsök i centrala Växjö

Vid 02-tiden på natten till lördagen begicks ett grovt brott i Växjö. En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador.
Växjö • Publicerad 10 juni 2023 • Uppdaterad 11 juni 2023
Foto: Carl Carlert

– En person blir knivhuggen i centrala Växjö, säger Fabian Sandberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Polis skickades till Klostergatan där en man i 30-årsåldern hittades stickskadad. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Annons

Region Kronoberg meddelade under helgen att mannen var allvarligt skadad. Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Foto: Carl Carlert

Två män, i 25- respektive 30-årsåldern, greps som misstänkta efter att en polispatrull anträffat dem en bit från brottsplatsen. De stämde in på signalementsuppgifter, enligt polisen.

Männen anhölls tidigt på lördagsmorgonen. Polisen har pratat med målsäganden under dagen men kan inte berätta vad som har framkommit i samband med samtalet.

– Vi har jobbat med ärendet och har grejer på gång. Minst en av männen är fortfarande anhållen och vi har jobbat med den andra så där vet jag inte läget just nu, sa jourhavande förundersökningsledare i Växjö vid 18.45 på söndagskvällen.

Polisen rapporterar överlag om en stökig natt mot lördag i Växjö med mycket fylleri.

– Det har varit mycket misshandel, många olika misshandlar, säger Sandberg.

Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons