Annons

Mordmisstänkt kvinna i Växjö frias

Tolg • Publicerad 20 juli 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Natten till den 17 mars larmades ambulansen till en bostad i närheten av Tolg i Växjö kommun. En man hade hittats död i sin bostad och eftersom det inte var klarlagt hur han avlidit greps hans fru misstänkt för mord. Hon satt sedan frihetsberövad i tio dygn innan hon släpptes.

Men nu har polisutredningen lagts ned. Det handlade om ett självmord och kvinnan är fri från alla brottsmisstankar.

Annons

– Jag har ju hela tiden vetat att jag inte tagit livet av min man. Vad ska man säga?, säger frun till Smålandsposten efter åklagarens nedläggningsbeslut.

Nedläggningsbeslutet kom under torsdagen.

– Inledningsvis fanns det, som tingsrätten kom fram till, skäl som gjorde att det var nödvändigt att hon var häktad. Vi var tvungna att utreda vissa omständigheter lite närmare och det baserades på hennes uppgifter runt själva händelsen. Jag har förståelse för att man kan agera irrationellt i en sådan situation, säger åklagare Marcus Sjöstrand till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons