Annons

Motorn på nyköpt bil havererade – Växjöbo vinner tvist mot bilfirma

Växjö • Publicerad 11 december 2021
.
.Foto: DANIEL NILSSON

En Växjöbo vinner en tvist mot en bilfirma efter att motorn havererat när hon startade sin nyinköpta Mercedes, skriver Smålandsposten.

Kvinnan köpte förra hösten en begagnad Mercedes för 280 000 kronor. I samband med köpet ingick ett års garanti från firman.

Annons

Efter tre månader havererade bilens motor. Enligt en verkstad uppstod en skada på två cylindrar och de rekommenderade att hela motorn skulle bytas ut.

Bilhandlaren vägrade stå för kostnaden trots garantin och Växjöbon vände sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och yrkade att hon skulle få häva det misslyckade bilköpet.

Bilhandlaren har hävdat att motorhaveriet berodde på att kondens som hade tagit sig in i cylindern. Men ARN går på Växjöbons linje och menar att hon har rätt att häva det misslyckas köpet och få pengarna tillbaka, skriver Smålandsposten.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons