Annons

Musik, dans och workshops

I år flyttar Karl Oskar Ung in på Bergendahlska Gården. På lördag klockan 15 till 20 blir det späckat med ungdomsaktiviteter såväl inomhus som i den lummiga trädgården.
– Bland annat livemusik, dans, workshops och massor med spännande utmaningar, säger Mark Andersson, kultursekreterare på Växjö kommun.
Växjö • Publicerad 16 augusti 2019
Bergendahlska Gården - BGFoto: Lena Gunnarsson

Ungdomsaktiviteterna får denna gången sin hemmabana på BG, Bergendahlska gården. Karl Oskar Ung kommer där ha öppet under lördagen från klockan 15 till 20.

– Det är drogfritt och fri entré, berättar Mark.

Annons

Programmet är fullmatat med musik, dans och workshops både inomhus och utomhus.

– På musikscenen uppträder Moa Munoz, Bato, Gravestone och OH. Där har vi siktat in oss på målgruppen 13+.

På Karl Oskar Ung kommer besökarna också kunna anta spännande utmaningar, exempelvis testa på att DJ:a, lära sig serieteckning tillsammans med tecknaren och konstnären Åskar Lilja, prova på att göra film och skapa illusioner med kameran tillsammans med filmskaparna Niklas Croall och Martin Klevegård samt hänga med i fartfyllda dansworkshops som anordnas av Kulturskolan.

– Och så kan klättra upp för den populära sju meter höga klätterväggen. Växjö Klätterklubb finns på plats och instruerar.

Karl Oskar Ung arrangeras av Utbildningsförvaltningen, Arbete och Välfärd och Kultur- och fritidsförvaltningen. Mark Andersson tror på en glad och välbesökt tillställning som ska tilltala ungdomar med de mest skiftande intressen.

– Här finns något för alla smaker!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons