Annons

Myndighet varslar personal

Växjö • Publicerad 7 februari 2019
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Under torsdagen varslade Skogsstyrelsen 124 anställda om uppsägning. Enligt ett pressmeddelande är varslet en direkt följd av en minskad budget för 2019 och regeringens beslut att avsluta en rad uppdrag.

I Kronobergs län har fem personer varslats. Varslet berör mellan fem och elva tillsvidare anställda i samtliga län utom i Västernorrland. Skogsstyrelsen har i dagsläget nästan 800 tillsvidareanställda.

Annons

– Det här är förstås ett av de tyngsta besked man kan ge till sina medarbetare och det är direkt kopplat till färre uppdrag och en kraftigt minskad budget. Nu tvärbromsar vi, men bromssträckan är lång med uppsägningstider att ta hänsyn till och det bidrar till varslets omfattning, säger Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons