Myndigheten i Växjö får nytt uppdrag

Växjö • Publicerad 19 april 2020
.
.Foto: URBAN NILSSON

Regeringen har gett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, med säte i Växjö, i uppdrag att ta fram och sprida modeller för hur kommuner kan arbeta strategiskt, sektorsövergripande och långsiktigt med att stärka ungas kunskap om den lokala demokratin, utveckla ungas demokratiska färdigheter och kompetenser samt främja deltagande och stärka delaktigheten i demokratin.

Under året ska myndigheten lägga tyngdpunkt på att kartlägga befintlig kunskap på området, utarbeta kunskaps- och metodmaterial samt förbereda spridningsaktiviteter. Under nästa år ska MUCF arbeta för att nå ut till kommuner i hela landet och stödja utvecklingen av ett strategiskt, sektorsövergripande och långsiktigt arbete med att främja ungas förutsättningar att delta och vara delaktiga i demokratin.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.