Annons

Nämnden anmäls efter felaktigheter

Växjö • Publicerad 27 april 2019
Foto: Robin Sparf

Under förra hösten ansökte en kvinna om ekonomiskt bistånd hos förvaltningen för arbete och välfärd i Växjö kommun. Hon ansåg efteråt att de gjort flera fel i sin handläggning, något som kommunens egen internutredning också visar.

–Jag har jobbat i 20 år och aldrig varit med om en sådan grov JO-anmälan. Detta är anmärkningsvärt dåligt skött av oss, säger förvaltningschefen Per Sandberg till Smålandsposten.

Ärendet har varit hos Justitieombudsmannen, JO. Kvinnan listade tillsammans med sitt ombud flera punkter där hon anser att tjänstemännen brustit i sitt arbete. Bland annat gick handläggare inte att nå och kvinnan fick otydliga besked om sitt ärende . Dessutom slarvades en viktig handling bort och nämnden överlämnade aldrig hennes överklagande till Förvaltningsrätten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons