Annons

Namninsamling för folkomröstning om nya sjukhuset

Växjö • Publicerad 17 maj 2023
Foto: Arkitema + Link

Under onsdagen startar den ideella föreningen Växjö Forum en namninsamling för att få till stånd en folkomröstning gällande ett nytt sjukhus i Räppe.

– Vi ser en namninsamling som den enda möjligheten att få tillräckligt många att tänka om. Nu satsas allt på Räppe och det finns ingen plan B när kostnaderna ökar. Vi hoppas få upp frågan på nytt eftersom vi inte tycker att man utrett möjligheterna att bygga om Centrallasarettet fullt ut. Hur ska vi ha råd med ett nytt sjukhus när det i dag inte finns resurser till bemanning i vården, säger Järda Blix, ordförande i Växjö Forum, till Smålandsposten.

Annons

Växjö Forum har i flera år varit emot planerna på det nya akutsjukhuset. De har bland annat höjt ett varningens finger för planen vad gäller miljön på den tänkta tomten och kostnaden för sjukhusbygget.

För att få till en regional folkomröstning krävs det att tio procent av Region Kronobergs 157 955 röstberättigade skriver på namninsamlingen. Det skulle innebära nästan 15 800 personer.

Namninsamlingen kommer att ske på stan och Växjö Forum kommer också att söka upp olika platser där det kan finnas folk som vill skriva på.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons