Annons

Näringslivet i Växjö på topplista

Växjö • Publicerad 27 december 2019
Foto: Nadia Hagberg

Svenskarna blir allt mer medvetna om miljö- och hållbarhetsfrågor och ställer högre krav på att företag ta större ansvar. En undersökning från teknik- och arkitektföretaget PE visar att endast var femte svensk tycker att företagen tar ansvar när det kommer till miljö och hållbarhet.

Enligt undersökningen är näringslivet bäst i Helsingborg, Borås, Linköping, Växjö och Eskilstuna. I Växjö är det 30 procent som anser att påståendet "de flesta företag tar ansvar när det kommer till miljö och hållbarhet" stämmer. Det är endast nio procent som har svarat att de inte instämmer, vilket är den näst minsta siffran bland Sveriges 20 största städer.

Annons

– Jag ser en tydlig omställning från att företag nästan enbart pratar om hållbarhet till att nu ta fram strategier och konkreta aktiviteter för hur hållbarhet kan tillämpas. Samtidigt ger svenskarna företagen underkänt vilket tyder på att arbetet går för långsamt. Företagen behöver snabba på sitt arbete och stärka sin samverkan med samhället och sin kommunikation kring hållbarhet för att vara attraktiva på arbetsmarknaden, som leverantörer och som samhällsaktörer, säger Peter Stigson, Hållbarhetsstrateg på PE.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons