Annons

Näringslivsprofilerna går in i Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 4 oktober 2020
.
.Foto: Filip Sjöfors

Växjöbolaget Lohilo Foods AB, som tidigare hette Alvestaglass, vill notera aktierna på Nasdaq First North Growth Market. Nu genomför bolaget en nyemission på 30 miljoner kronor.

Erik Selin, fastighetsmiljardär och bland annat vd för Balder, som tidigare har köpt aktier i Lohilo för 6,5 miljoner kronor har nu åtagit sig att teckna för 8,5 miljoner kronor. Dessutom går näringslivsprofilen Santhe Dahl går in i bolaget och tecknar för 11,5 miljoner kronor.

Annons

”Att Santhe Dahl och Erik Selin har valt att investera i bolaget i samband med erbjudandet ser vi som en tydlig bekräftelse på att det vi gör är rätt och vi är stolta över att ha dessa två ombord tillsammans med våra befintliga cirka 1 150 aktieägare. Vi ser fram emot att välkomna båda befintliga och alla framtida aktieägare att följa med på vår tillväxtresa”, säger Richard Hertvig, vd och grundare i ett uttalande.

Lohilo planerar att använda det nya kapitalet till fortsatt expansion samt uppköp av fler varumärken.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons