Annons

Narkotikapåverkad sjuksköterska somnade i bil och körde av vägen – två gånger om

Växjö • Publicerad 3 april 2021
Foto: Nadia Hagberg

En man i 30-årsåldern, som arbetar som sjuksköterska i en kommun i Kronobergs län, har dömts för grovt rattfylleri, rattfylleri av normalgraden samt två fall av ringa narkotikabrott.

I juli förra året körde föraren ner i diket på en länsväg i västra delen av länet. Det var en annan bilist som slog larm och när räddningstjänsten kom försökte föraren smita från platsen med sin bil.

Annons

Mannen var påverkad av flera narkotikaklassade mediciner vid dikeskörningen. Han har uppgett att han hade arbetat natt och somnat bakom ratten. Han hade tagit de narkotiska preparaten för att lindra sina kroppssmärtor.

Ett par veckor senare somnade sjuksköterskan bakom ratten på nytt, den gången på riksväg 23. Vittnen har berättat att bilen vinglade över vägbanorna och var nära att frontalkrocka flera gånger. Till slut körde han på vägstolpar och stannade.

Mannen ska två gånger om ha somnat bakom ratten i samband med körningen och var påverkad av narkotika.

Eftersom mannen riskerar att förlora sin yrkeslegitimation vid en fällande dom väljer domstolen att döma honom till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons