GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nästan 1 300 barn i Växjö har skuldsatta föräldrar

     Växjö • Publicerad 26 juli 2021
     Foto: Krister Vikström / Kronofogden

     Över 175 000 barn i Sverige växer upp i familjer där minst en förälder har skulder eller en pågående skuldsanering hos Kronofogden.

     I Växjö kommun är det var 16:e barn som har föräldrar med skulder hos Kronofogden. I Lessebo har ett av sju barn minst en förälder med skulder.

     I början av juni levde 3 244 barn i Kronobergs län i en familj där minst en förälder hade skulder eller en pågående skuldsanering hos Kronofogden.

     – Vi vill lyfta fram en osynlig grupp och visa att det finns många barn i landet som lever i ekonomisk utsatthet, säger Tina Häggmark på Kronofogden.

     Om man ser till antal barn i hushåll med skulder har 1 298 av 20 654 barn i Växjö en förälder med skulder.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.