GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nästan 2 400 nya covidfall senaste dagarna – över 31 000 totalt i länet

Kronoberg • Publicerad 17 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Clifford Johansen

De senaste veckorna har smittspridningen i Kronobergs län ökat kraftigt. Region Kronobergs uppdatering kring läget under måndagen visade att 2 396 nya fall av covid-19 har konstaterats. Siffrorna är antalet konstaterade fall de senaste dagarna.

I och med den stora smittspridningen har Kronoberg nu passerat 30 000 fall under pandemin. I skrivande stund har 31 252 fall inrapporterats till Region Kronoberg.

21 personer med covid-19 vårdas på länets två sjukhus, vilket är fyra fler än i fredags. Tre av de inlagda patienterna vårdas på intensivvårdsavdelning.

På grund av det ökade trycket på sjukvården har sjukhusen gått upp i stabsläge.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.