unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nästan 20 personer försvinner i regionen – per dag

De senaste åren har antalet personer som anmäls försvunna ökat kraftigt. Under de sex första månaderna i år har 3 394 personer försvunnit i region Syd, där Växjö och Kronoberg ingår. Det är nästan 19 personer per dygn. Under det första halvåret år 2016 var siffran 2 228.

– Många gånger kan vi inte förebygga ett försvinnande. Plötsligt har en 3-åring rymt hemifrån eller en äldre man med hjärtproblem gått vilse i bärskogen. Efter behoven i varje enskilt fall sätter vi in alla resurser som krävs för att hitta personen. Det kan, utöver polispatruller, vara helikopter, sökhundar, polishästar och UAS (drönare), säger Peter Martin på regionens ledningscentral.

Nu ska polisen samverka mer med socialtjänst, sjukvård, LSS- och äldreboenden för att minska antalet försvinnande där samma personer försvinner gång på gång. I fall där en person försvunnit mer än tre gånger på kort tid ska polisen initiera en dialog med nätverket runt personen.

Läs mer

Bil i olycka på länsväg

Nyheter

Bil i olycka på länsväg

Viltolycka utanför Växjö.

.

Nyheter

16-åring skulle gripas av polis – gjorde motstånd

Kille misstänks för våldsamt motstånd.

.

Nyheter

Hund bet gravid kvinna, man och hund

Hundägarna misstänks för vållande till kroppsskada.

Trafikolycka i Växjö – bil körde in i träd

Nyheter

Trafikolycka i Växjö – bil körde in i träd

En person uppges vara kvar i bilen.

Vårdslöshet i trafik i Växjö

Nyheter

Vårdslöshet i trafik i Växjö

Container med metallskrot tappades på riksväg.

Växjöföretag till börsen – ägaren säljer för 74 miljoner

Nyheter

Växjöföretag till börsen – ägaren säljer för 74 miljoner

”Vi huvudägare har ställt upp på att göra det för att kunna få ägarspridning”.