Annons

Nästan 24 miljoner till forskningscentrum för barnens bästa

Växjö • Publicerad 3 juni 2021
Arkivfoto, genrebild.
Arkivfoto, genrebild.Foto: Lena Gunnarsson

Torbjörn Forkby, professor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet leder forskargruppen Connected Children. Forskargruppen beviljades under veckan 23,9 miljoner kronor i forskningsmedel.

”Satsningen ska stödja utvecklingen av förebyggande och främjande insatser till barn och unga för för att undvika framtida sociala problem.” skriver Linnéuniversitetet i ett pressmeddelande.

Annons

Det statliga forskningsrådet Forte, som finansierar vetenskaplig forskning för människors hälsa, arbetsliv och välfärd, har i dagarna beslutat om forskningsbidrag om sammanlagt 157 miljoner kronor. Connected Children och forskningsledaren Torbjörn Forky har beviljats programstöd med nästan fyra miljoner kronor per år i sex år.

– Genom programstödet kommer en forskargrupp med bred kompetens att engageras för att mer långsiktigt än brukligt arbeta upp ett partnerskap med praktiken för att utprova olika metoder och instrument för tidig upptäckt, ge kompetensutveckling för dem med samordningsansvar kring enskilda barn och unga samt att följa upp hur intentionerna om tidiga och samordnade insatser faller ut, förklarar professor Torbjörn Forkby.

Konkret handlar det om hur man kan stödja barn och unga i deras ordinarie sammanhang, exempelvis hur skola, socialtjänst och hälso- och sjukvård samt föräldrar kan arbeta tillsammans för att barnet ska få en fungerande skolgång och positiv fritid.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons