Annons

Nationaldagsfirandet i Linnéparken ställs in

Växjö • Publicerad 23 april 2020
Foto: Oscar Appelgren

Nationaldagsfirandet i Växjö blir annorlunda i år med anledning av rådande omständigheter. Växjö kommun har därför beslutat att satsa på ett digitalt nationaldagsfirande.

– När människor inte kan lämna sina hem för att mötas så måste vi möta människor i hemmet, säger Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande och borgmästare i Växjö kommun.

Annons

Det blir inget firande i Linnéparken. Däremot blir det traditionella inslag som sång, tal och inbjudna gäster under det digitala nationaldagsfirandet.

– Vi hoppas att det ska bli ett gemytligt och festligt firande även om det i år sker digitalt och inte i Linnéparken som vanligt. Men samtidigt ska de som brukar komma och fira med oss i Linnéparken känna igen sig i programmet, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö kommun.

Växjö centrum ska också smyckas med bland annat flaggspel över Storgatan.

Så här såg det ut under förra årets firande i Linnéparken:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons