Annons

Nationellt läger hålls i Växjö

Växjö • Publicerad 8 augusti 2019
.
.Foto: Lennart Ernstsson

Under veckan arrangeras ett nationellt läger för unga med rörelsenedsättning i Växjö. Funkibator är arrangör och bakom lägret står RBU riksförbund (rörelsehindrade barn och unga) i Stockholm.

– Det här är första gången någonsin ett nationellt läger för unga och unga vuxna med rörelsenedsättning har förlagts till Växjö, säger Pia Hammargren, ordförande i Funkibator.

Annons

Lägret har fått ekonomiskt stöd från bland annat Skandia idéer för livet, stiftelsen Hierta-Retzius och Växjö kommun. På lägret finns deltagare från olika delar av landet.

– Det har varit riktigt svårt att hitta så många anpassade boenden. Lösningen blev annorlunda och väldigt exotisk för deltagarna. Under veckan bor de nu på hotell, där det känns som att vi bokat upp allt som fanns i Växjö, lägersamordnaren Kristina Grevtsova.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons