Annons

Nätjätten köper Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 12 maj 2019
Kenth Croona
Kenth CroonaFoto: Lena Gunnarsson

Bygghemma group köper Växjöbaserade Lampgallerian.se.

”Vi är mycket glada och stolta att genom vårt förvärv av Lampgallerian.se ytterligare förstärka vår position om den snabbt växande marknaden för heminredning och möbler i Norden”, kommenterar Martin Edblad, tillförordnad vd på Bygghemma.

Annons

Växjöföretaget Lampgallerian.se omsatte 40 miljoner kronor förra året och gjorde ett resultat på fyra miljoner kronor. Bygghemma köper 51 procent av aktierna med option på att förvärva de återstående 49 procent inom tre-fyra år.

”Vi är mycket glada över att ha blivit en del av Bygghemma Group. Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt, både genom att ytterligare utöka vårt ledande sortiment och genom geografisk expansion, utifrån Bygghemma Groups nordiska plattform”„ säger Kenth Croona, vd och grundare till Lampgallerian.se i en kommentar.

Växjöföretaget ska drivas vidare som en självständig enhet. Kenth Croona blir kvar som vd och verksamheten ska drivas och expanderas från Växjö.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons