Annons

Naturvårdsbränning trots eldningsförbud

Växjö • Publicerad 1 juni 2020
.
.Foto: Tore Sjöqvist

Det råder för närvarande eldningsförbud i Kronobergs län. Men under måndagen genomför Länsstyrelsen, med hjälp av Skogssällskapet och Sveaskog, en naturvårdsbränning på ett cirka 30 hektar stort område i Stocksmyr-Brännans naturreservat, omkring sju kilometer nordväst om Kosta i Uppvidinge kommun

Bränningen påbörjas vid lunchtid och fortsätter fram till kvällen. Brandrök kommer att synas över ett stort område men naturvårdsbränningen genomförs under kontrollerade former och med hög säkerhet. Länsstyrelsen kommer att bevaka området regelbundet till dess att det varit tre rökfria dagar.

Annons

”Länsstyrelsen vill uppmana allmänheten att iaktta stor försiktighet om en besöker området efter bränningen, eftersom trädrötter och stammar kan ha brunnit av och träd då riskerar att falla ljudlöst, särskilt vid blåsigt väder”, skriver Länsstyrelsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons