Annons

Nej till extrakompensation för medarbetare som jobbar med covid-patienter

Växjö • Publicerad 20 juni 2020

I en skrivelse till Region Kronoberg har fackförbundet Kommunal krävt att medarbetare som arbetar i direkt anslutning till covid 19-patienter ska få en kompensation. Men regionen har nu valt att avslå begäran.

– Från Kommunals sida tycker vi att det är det rent bedrövligt. Vi förstår inte varför man inte kan visa uppskattning för de som står i fronten, säger Jenny Sjöström, som är ordförande för Kommunal Hälso- Sjukvård och Trafik Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Enligt Pontus Juhlin, som är Region Kronobergs HR-direktör, vill man fokusera på ett långsiktigt arbete istället för tillfälliga, extra ersättningar.

– Vi avslog Kommunals begäran eftersom det är inte vägen vi vill gå. Vårt fokus ligger på att fördela resurserna och skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. Men vi vill också ge en återhämtning för semester i sommar, säger han till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons