Annons

NHL-klubbarna som jagar Lakers supertalang

Publicerad 9 juni 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Lakers nyförvärv Elias Pettersson väntas gå väldigt tidigt i årets NHL-draft. Förra veckan var han i Buffalo för NHL Scouting Combine, där ett hundratal spelare samlades för medicinska och fysiska tester samt intervjuer med NHL-klubbarna.

I ett av testerna, Anaerobic Fitness, kom Elias Pettersson trea av alla deltagare. Han presterade så pass bra i Buffalo att han efter NHL Scouting Combine blev specialinbjuden av två stora NHL-klubbar. Talangen flögs in av både Toronto Maple Leafs och Vancouver Canucks för egna besök i deras hemmamiljö, skriver tidningen Allehanda. I Vancouver finns bland annat bröderna Sedin och förre lagkamraten Jonathan Dahlén.

Annons

– Klart att det skulle vara roligt om vi hamnade i samma lag, absolut. Men det är inget jag kan bestämma. Jag vet inte när jag kommer bli draftad utan kommer bara vänta på mitt namn och att få representera en klubb. När jag hör mitt namn kommer jag bli glad oavsett, säger Elias Pettersson till Allehanda.

Elias Petterssons bror Emil spelar nästa säsong i Nashville.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons